Dantaxi Aalborg

Spørgsmål & svar

Hvad gør man, hvis man glemmer noget i en af DanTaxi Aalborgs taxier?
Hvis man har glemt noget, kan man ringe til DanTaxi Aalborgs bogholderi på telefon 96 34 11 00 for at høre, om genstanden skulle være blevet afleveret på DanTaxi Aalborgs central.

Skal man bruge sele i en taxi?
Ja. Alle passagerer over tre år skal bruge sele. Personer fra 15 år og opefter bærer selv ansvaret for, at den bliver benyttet. For børn under 15 år er det chaufførens ansvar. Børn under tre år er fritaget for at skulle sidde i en særlig tilpasset barnestol i en taxi. Men har du selv en barnestol eller selepude, er chaufføren altid villig til at montere den i vognen.

Må chaufføren kræve penge forud for en tur?
Chaufføren har ret til at sikre sig, at du kan betale for en tur før turens start. Almindeligvis sker det kun forud for de længere ture.

Hvornår kommer taxien?
Gennemsnitstiden for hvor lang tid der går, fra en vogn bliver bestilt, til den er fremme ved kunden, er omkring fem minutter. Men når der opstår travlhed, bliver fremkørselstiden øget. Personalet forsøger ved spidsbelastning at give svar på, hvornår taxien kan være fremme. Er der for eksempel ventetid på 20 minutter, betyder det, at vognen vil komme inden for de 20 minutter: Du skal derfor holde øje med taxien, for den kan komme hurtigere. Husk, at det ikke er tilladt for taxier at dytte ved ankomsten.

Hvordan kan jeg betale?
DanTaxi Aalborg tager imod alle almindelige former for betalingsmidler.

Hvornår må chaufføren slå taxameteret til?
Ifølge taxiloven må taxameteret slås til på det tidspunkt, hvor taxien ankommer på den adresse, den er bestilt til. Hvis vognen er tidsbestilt, må taxameteret dog først slås til, på det tidspunkt vognen er bestilt til.

Kan man aftale returkørsel med chaufføren?
Du kan altid bestille returkørsel hos chaufføren, men det vil normalt ikke være den samme chauffør/vogn, der kommer. Ifølge loven skal et bestillingskontors ture fordeles ligeligt mellem de tilsluttede vogne. Hvis det drejer sig om længere ture udenfor kommunegrænsen, er det dog praktisk, at den vogn, der kører turen ud, også kører turen hjem, hvis det er muligt.

Har du ikke kunnet finde svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte DanTaxi Aalborg.

Det ser ud til at du bruger en ældre browser. Få optimal visning med en nyere browser som: IE, Firefox eller Chrome