Dantaxi Silkeborg

Spørgsmål & svar

Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt noget i en af DanTaxi Silkeborgs taxier?
Værdigenstande (pengepunge, telefoner, smykker mm.), der bliver glemt i en af DanTaxi Silkeborgs taxier, bliver indleveret direkte til Hittegodskontoret hos Silkeborg Politi, Lokalstationen i Silkeborg, Christian 8.s Vej 2C, 8600 Silkeborg, telefon: 114 eller 96 14 14 48.

Andre fundne sager (tøj, sko, paraplyer, bøger mm.) indleveres på DanTaxi Silkeborgs eget kontor på Stagehøjvej 18, 8600 Silkeborg. Ekspeditionstid fredag 09-11 telefon 86 81 06 60 eller mail info@silkeborg-taxi.dk  

Skal man bruge sele i en taxi?
Ja. Alle passagerer over tre år skal bruge sele. Personer fra 15 år og opefter bærer selv ansvaret for, at den benyttes. For børn under 15 år er det chaufførens ansvar. Børn under tre år er fritaget for at skulle sidde i særlig tilpasset barnestol osv. i en taxi. Men har du selv en barnestol eller selepude med, er chaufføren altid villig til at montere den i vognen.

Må chaufføren kræve penge forud for en tur?
Chaufføren har ret til at sikre sig, at der kan betales for en tur før turens start. Almindeligvis sker det kun forud for de længere ture.

Hvad koster det at køre i taxi?
Priserne er fastsat af kommunalbestyrelsen. Vær opmærksom på at prisen på den samme tur kan variere - afhængig af hvor lang tid turen har varet, eksempelvis på grund af tæt trafik. Minutfaktoren kan således udgøre en væsentlig del af prisen.
Prisen fremgår af taxameteret, og du kan altid bede om en printkvittering hos chaufføren. Skal du køre langt eller mange gange, kan du med fordel ringe til DanTaxi Silkeborg og indgå en aftale om en fast pris. Ring på telefon 86 80 60 60.

Hvornår kommer taxien?
Gennemsnitstiden for, hvor lang tid der går fra en vogn bestilles, til den er fremme ved kunden, er omkring fem minutter. Men når der opstår travlhed, øges fremkørselstiden. Personalet forsøger ved spidsbelastning at give svar på, hvornår taxien kan forventes fremme. Er der eksempelvis ventetid på op til 20 minutter betyder det, at vognen vil komme inden for de 20 minutter. Altså - hold øje med vognen, den kan komme hurtigere. Det er ikke tilladt taxi'er at dytte ved ankomsten.

Hvordan kan jeg betale?
DanTaxi Silkeborgs vogne tager imod alle gængse former for betalingsmidler.

Hvis jeg ikke er tilfreds?
Har du ikke opnået den service, du forventede, kan du rette henvendelse til DanTaxi Silkeborg på telefon: 86 80 60 60. Har du haft en god oplevelse med DanTaxi Silkeborg, vil vi også gerne høre fra dig.

Hvornår må chaufføren slå taxameteret til?
Ifølge taxiloven må taxameteret slås til på det tidspunkt, hvor vognen ankommer på den adresse, den er bestilt til. Hvis vognen er tidsbestilt, må taxameteret dog først slås til, på det tidspunkt vognen er bestilt til.

Kan man aftale returkørsel med chaufføren?
Du kan altid bestille returkørsel hos chaufføren, men det vil normalt ikke være den samme chauffør/vogn, der kommer. Ifølge loven skal et bestillingskontors ture fordeles ligeligt mellem de tilsluttede vogne. 

Har du ikke kunnet finde svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte DanTaxi Silkeborg.

Det ser ud til at du bruger en ældre browser. Få optimal visning med en nyere browser som: IE, Firefox eller Chrome